Renskriv era resultat från när ni kokade vatten i en tabell, helst i en tabell i numbers, gör sedan ett diagram:
Skicka detta till mig: kristoffer.nordekvist(at)skol.lulea.se
Ta sedan fram Kemi Direkt (en lila bok, finns på översta hyllan i skåpet direkt innanför dörren i NO-salen). Läs s. 14-16 samt s. 18. Skriv tre sammanfattande meningar för varje rubriksatt stycke: "ämnen har egenskaper", "fast, flytande, gas", "smältpunkt och kokpunkt", "värme är rörelse" "blandningar och rena ämnen".
Om du hinner kan du också läsa s. 19-20. Hinner du ännu mer kan du leta efter svar på några frågor (skriv ned var du hittade svaren):
Vid vilken temperatur kokar vatten på Mount Everest? (8848 meter över havet)
Kan guld koka och i fall det kan det, vid vilken temperatur?
Vid rumstemperatur är syre en gas men vid vilken temperatur kokar syre?
Hur varm kan vattenånga bli?
Lycka till!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar